2024. február 11. 10:36 - franyokriszta

A cybertér kétélű romantikája – romance.com

2.JPGHa készülne egy közvéleménykutatás az internet térhódítása során és azt követően már kamaszkorban lévő korosztály tagjaival, amelyben lenne egy olyan kérdés, hogy „Chateltél már másnak kiadva magadat?”, bizonyára elég alacsony lenne az őszinte „Ó, még soha” válaszadók aránya. Az internet arctalanságából fakadó helyzetet nem véletlenül szeretik a bűnözők is kihasználni – azonban kikerekedhet belőle egy olyan bájos, senkinek ártani nem akaró történet is, mint a romance.com.

1.JPGA néhány nap leforgása alatt játszódó sztoriban olyan magányos embereket ismerhetünk meg, akiken az eseménysorozat végére épp ez a kétélű fegyver segít. Nora nemrég veszítette el a férjét, az unokájával él együtt, de azon kívül, hogy gyászolja a múltat és megállás nélkül kritizálja unokája választottját, a napjai önemésztő magányban telnek. Eközben a szintén özvegy Benny naphosszat egy fiatal barátja, Don kávézójában gubbaszt a laptopja előtt, és magát 27 évesnek hazudva igyekszik minél több nőtől kisírni egy szexi képet – elég gyatra eredménnyel. Nora unokája, Terry végül meglepi a nagymamát egy laptoppal, ami új világot nyit a nő előtt, így hosszas böngészés és keresztrejtvényfejtés után eljut abba a chatszobába,6.JPG amelyben Benny Rómeóként hódít. Csakhogy Nora úgy dönt, segít Terry-nek felnyitni a szemét – nevezetesen arra, hogy a jógi vőlegény-jelölt Jef egyáltalán nem hozzá való –, és az ő nevében folytatja a flörtöt. Nem meglepő módon a ménkű akkor üt be, mikor a felek találkozni akarnának egymással. Benny Dont küldi maga helyett, aki nyomban elfelejti lebuktatni pernahajder cimboráját, mikor meglátja a gyönyörű Terry-t, és a lány sem marad közömbös egy derült égből érkező tangó után – ezért a két netes szélhámos már az újabb randit is leegyezteti, amire már ők is elmennének. Mivel egy tündéri, de nem túl komplikált történetről van szó, nem nehéz kitalálni, milyen eredménnyel zárul ez a második találka.

nora.JPGMolnár Piroska Norája az egyik legtöbb néző családjában megtalálható nagymama-prototípus: megviselte már az élet, zsörtölődik, sajnáltatja magát, de közben aranyból van a szíve, és csak a szerettei boldogsága élteti – még ha nem is ugyanúgy értelmezik a boldogságot. Az unalomba belehalni vágyása menten elpárolog, amint beszippantja a chatvilág, előrántva a pajkos, gyermeki énjét, mesterien rángatgatja a szálakat, még ha különösen kíméletlen is a tenyérbemászó Jeffel, és nagy szerencsénkre még énekelni is hallhatjuk.

benny.JPGJordán Tamás Benny-je hiába egy kéjenc csirkefogó, egy percig nem lehet rá haragudni, olyan megveszekedetten küzd némi emberi kapcsolatért, amit a felesége halálával már elveszített. Bármilyen helyzetben tud szemrebbenés nélkül hazudni, minden chatpartnerhez rögtön idomul, és valójában nem akar semmi rosszat, csak egy kicsit szórakozni – és az is biztos, hogy az előadás után még napokig legalább három á-val mondjuk fejben az imááádom szót.

terry.JPGSipos Vera Terry-je indítja el a lavinát egy ártatlan ajándékkal, pedig csak annyit akart, hogy a nagymamája ne unatkozzon, míg ő egyre sikeresebb könyvelőként napi rendszerességgel megküzd az adóbevallásokkal. Érzi, hogy nem Jef az igazi, de közben attól fél, hogy a férfi után már nem találna megfelelőbb párt (hiszen már lassan harminc éves, érthető…), ezért inkább belemenne egy nyikorgó házasságba is – mígnem feltűnik a színen egy sokkal izgalmasabbnak tűnő férfi Don személyében.

don.JPGDomokos Zsolt alakítja a fent említett Dont, a meghallgatásról meghallgatásra járó, karrierlehetőség nélküli színészt, aki így kénytelen pincérként keresni a kenyerét, míg rá nem lel az ideális szerep. Néha próbálja visszarángatni Benny-t a földre, de tudja, barátja ártalmatlan, és saját magának sem tudja megmagyarázni, miért is megy el helyette a randira. Ott azonban egy olyan gátlásos, mégis gyengéd, szerelmesen érdeklődő férfit láthatunk, akit minden nő könnyedén a szívébe zárhat.

jef.JPGFormán Bálintnak jutott a negatív karakter, ha lehet így nevezni Jefet, hiába nem akar ő sem kárt okozni a szereplőtársainak. Csakhogy ő egy végtelenül határozott spiritiszta, aki szigorú rend szerint éli az életét, amit másokra is rákényszerítene, és elfogadja a csillagok diktálta tényeket, ahelyett, hogy néha a szívére hallgatna – Terry-ben is az fogja meg leginkább, hogy összepasszolnak a csillagjegyeik. Valós kompromisszumra nem hajlamos, így nem is sajnáljuk igazán, mikor el kell mennie rendeznie a parkolását.

5.JPGA romance.com nem közöl világmegváltó tényeket, kliséket pakolgat ravaszul egymás után, a kedves kis történetnek egyetlen célja van: hogy kikapcsolja és megnevettesse, elbájolja az embert egy nehéz munkanap után. Ez pedig tökéletesen sikerül is neki, a legalapvetőbb emberi érzelmeket egy kissé megkavart élethelyzetbe helyezve bizonyítja, hogy bár a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát, azért ez nem mindig jelent veszteséget a hazug emberre nézve.

Fotók: Rózsavölgyi Szalon
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esszineszbenne.blog.hu/api/trackback/id/tr118323351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása